Az álláskeresési folyamat megismerését vizsgálva megtudhatja milyen interneten elérhető felületek valamint álláskeresésre specializálódott cégek segíthetik Önt az álláskeresésben.

Megismerheti mind az online felületeket, mind pedig az egyéb álláskeresési lehetőségeket és azokat a lehető legjobban a saját hasznára fordíthatja az álláskeresésben.

online felületek állás- és munkaerő-közvetítő cégek fejvadász cégek kapcsolati háló

Álláskeresésben használt online felületek

Gondolja végig eddigi álláskeresési tapasztalatait: hol, hogyan keresett interneten állást, hol szerzett információt? Sikerült megtalálnia, ami érdekelte? Az alábbi kulcsszavak a leghasznosabbak az interneten való álláskeresés során: állásajánlatok, álláskeresés, álláshirdetések.

Felsorolunk néhány, 2023-ban ismert állásportált:

cvonline.hu

profession.hu

jobline.hu

allasportal.hu

linkedin.com

A fenti felületek jellemzően úgy működnek, hogy használatuk az álláskeresők számára ingyenes, és annak érdekében, hogy igényeinknek megfelelő állást találjunk, ajánlott az álláskeresői profil minél teljesebb és pontosabb kitöltése, melyben a korábban már végiggondolt kérdések segíthetik Önt.

Az álláskeresői profil kitöltése után, Ön tud majd keresni a meghirdetett állások között leginkább az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően. A weboldalak működésétől függően meg is tudja azt pályázni, vagyis online eltudja küldeni az állásra való jelentkezését.

Az állás- és munkaerő-közvetítő cégekről, fejvadász cégekről

Hogyan lehet keresni egy munkaerő - közvetítő weboldalon, hogy a szükséges információt megszerezzük?

Példaként a profession.hu weboldalt tekintse meg!

Mivel foglalkozik egy fejvadász?

https://www.youtube.com/watch?v=a0QaDHs1IR8

Kapcsolati háló

Mi is az a kapcsolati háló? Miért érdemes először itt keresgélnem, jeleznem, ha állást keresek? Kinek mondjam el, kinek ne említsem, hogy állást keresek? Miben tudnak az ismerőseim nekem segíteni?

A kapcsolati háló „használatának” legfőbb lehetőségei álláskeresési szempontból:

Megismerhette az álláskeresési módszerek és az internetes keresési lehetőségeket.

Kérem tekintse meg a következő összefoglaló videót!

Mi az álláskeresés folyamata?

https://www.youtube.com/watch?v=bBpU1jqk0Kw

Kérem, írja össze azokat az embereket, akiket besorolna az Ön kapcsolati hálójába. Gondolhat közelebbi és távolabbi ismerősökre, olyanokra, akiknek nagy tapasztalata van a munka világában, és olyanokra, akik hasonló területen dolgoznak, mint ahova Ön is vágyik. Ezt a listát folyamatosan bővítse, mert feltehetően eszébe jutnak újabb és újabb személyek.